Podujatia na Trenčianskom hrade obmedzuje rekonštrukcia kasární

30.06.2013 Trenčín

Trenčín 30. júna (TASR) – Počas prvých šiestich mesiacov tohto roka navštívilo Trenčiansky hrad menej návštevníkov ako v rovnakom období vlani. Podľa správcu hradu Lea Kuželu je však tohtoročná návštevnosť na úrovni prvých 10 rokov tretieho milénia.

„Tento rok je výnimočný v návštevnosti, ktorá nám mierne poklesla oproti predchádzajúcim dvom rokom. Stále je však na úrovni rokov prvého decénia 21. storočia. Pod pokles sa podpísali poveternostné vplyvy – silné a dlhotrvajúce dažde a vysoké horúčavy,“ uviedol Kužela.

Ako dodal, v organizovaní špeciálnych podujatí ich tento rok obmedzuje rekonštrukcia historických kasární na Dolnom hrade. „Trochu nás to obmedzuje, pretože na hrad vedie jediná cesta, po ktorej sa musí vyvážať materiál na stavbu, súčasne po nej prichádzajú aj návštevníci. Stavebné práce sa konajú aj počas voľných dní a sviatkov,“ priblížil správca hradu.

Pred týždňom zorganizovali v areáli hradu divadelno-hudobný náHradný festival, návštevníkom aj počas leta ponúkajú atraktívne nočné prehliadky a aj tohtoročným návštevníckym vrcholom budú tradičné Hradné slávnosti, ktoré sa uskutočnia počas prvého augustového víkendu. V minulom roku navštívilo Trenčiansky hrad viac ako 87.000 návštevníkov, v tomto desaťročí bol, čo sa návštevnosti týka, rekordný rok 2011, keď na hrad zavítalo viac ako 90.000 ľudí.
 

Vyberte región